Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lowrance elite fs 7 Siparişini verdim (3in1 Aynamı - Tm150 mi)

volk4nn123

Yeni Üye
Adı
volkan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Lowrance elite fs 7 Siparişini verdim ve içinden 3in1 ayna çıkacak. ben bu 3in 1 aynanın yan tarama özelliğinin videolarını detaylıca incelediğimde çok başarılı sonuçlar alabileceğimi düşünmüyorum. insanlar 5 metre gölde bile 1 balık yada kayayı seçebilmek için çok zaman harcıyor (gibi geldi, aydınlatırsanız sevınırım yanılıyoda olabilirim) şimdi ben kuzu pörtlek fangri gibi jig avı yapacağım.40-60. metre derinliklere gideceğim (10-15metrede yemliğede arada giderim) sizce tm150ye ekstra para vermelimiyim yada 3in 1 i satıp tm 150 almalımıyım yoksa 3in1 işimi görürmü (yada 3in1 , tm150 den dahamı iyi)çok bi bilgim yok öneri tavsiye yanıldığım konularda bana uyarı geçerseniz sevinirim

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Sığ meralarda 3in1 gibi aynalar iş görür fakat cihazı çok iyi kalibre etmeniz veya ettirmeniz gerekir. Eğer meranızda balık bulucu ile av yapanlar var ise gerek rica edip gerekirse bir kaç kuruş verip meranıza uygun olarak kalibre ettirin. Ama ileriyi düşünerek ben size 1kw ayna taktırmanızı öneririm. 1kW gücünde bir balık bulucu aynası kullanmak, parazitlenmeyi azaltabilir ve daha temiz bir görüntü elde etmenizi sağlayabilir. Güçlü bir ayna, sinyallerin daha iyi iletilmesini ve alınmasını sağlar, bu da parazitlenmeyi azaltır ve daha net bir görüntü sunar. Sadece gölde kullanacaksanız TM150 de olabilir.

volk4nn123

Yeni Üye
Adı
volkan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sığ meralarda 3in1 gibi aynalar iş görür fakat cihazı çok iyi kalibre etmeniz veya ettirmeniz gerekir. Eğer meranızda balık bulucu ile av yapanlar var ise gerek rica edip gerekirse bir kaç kuruş verip meranıza uygun olarak kalibre ettirin. Ama ileriyi düşünerek ben size 1kw ayna taktırmanızı öneririm. 1kW gücünde bir balık bulucu aynası kullanmak, parazitlenmeyi azaltabilir ve daha temiz bir görüntü elde etmenizi sağlayabilir. Güçlü bir ayna, sinyallerin daha iyi iletilmesini ve alınmasını sağlar, bu da parazitlenmeyi azaltır ve daha net bir görüntü sunar. Sadece gölde kullanacaksanız TM150 de olabilir.
kalibreden kastınız denir tam olarak açı olayımı bide 40 60 metre sığmı ?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
kalibreden kastınız denir tam olarak açı olayımı bide 40 60 metre sığmı ?
Cihazın ayna ile tam uyumlu çalışması için yapılan ince ayar. Bu ayarları bir bütün halinde ele alırsak. Aşağıda belirttiğim ayarları meranıza uygun şekilde cihazınızda yapılandırmanız gerekir. Eğer bu ayarları yaptığınız halde hala balık okuyamıyorsanız parazit yazıyorsa aynanızı daha güçlü bir aynayla değiştirin.

Ayna Montajı: Ayna, teknenin altına düzgün bir şekilde monte edilmelidir.
Frekans Ayarları: Balık bulucunun frekans ayarlarını, avlanacağınız derinliğe ve suyun yapısına göre ayarlanmalı
Gain Ayarları: Gain ayarını, suyun berraklığına ve derinliğine göre optimize edilmeli. Yüksek gain, daha fazla parazit oluşturabilir.
TVG (Time Variable Gain): TVG ayarını, derinlik arttıkça sinyal gücünü artıracak şekilde ayarlanmalı
Offset Ayarları: Eko ve dip seviyelerini doğru bir şekilde ayarlamak için
Smoothing: Sinyal gürültüsünü azaltmak için.

Cuneyt0714

Yeni Üye
Adı
Cüneyt
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lowrance elite fs 7 Siparişini verdim ve içinden 3in1 ayna çıkacak. ben bu 3in 1 aynanın yan tarama özelliğinin videolarını detaylıca incelediğimde çok başarılı sonuçlar alabileceğimi düşünmüyorum. insanlar 5 metre gölde bile 1 balık yada kayayı seçebilmek için çok zaman harcıyor (gibi geldi, aydınlatırsanız sevınırım yanılıyoda olabilirim) şimdi ben kuzu pörtlek fangri gibi jig avı yapacağım.40-60. metre derinliklere gideceğim (10-15metrede yemliğede arada giderim) sizce tm150ye ekstra para vermelimiyim yada 3in 1 i satıp tm 150 almalımıyım yoksa 3in1 işimi görürmü (yada 3in1 , tm150 den dahamı iyi)çok bi bilgim yok öneri tavsiye yanıldığım konularda bana uyarı geçerseniz sevinirim
Merhaba, bende aynı cihazı alıyorum ve tamamen aynı kararsızlıktayım, TM150 daha mantıklı ama bu kombinle bulamadım, Siz 3 in 1 ile mutlu musunuz? TM150 almalımıyız?